Yayu Tourea razljutila bogata ponuda iz Kine

Ne zanima ga novac

Yayu Tourea razljutila bogata ponuda iz Kine

E. Škorić

Iskusni veznjak Manchester Cityja Yaya Toure odbio je ponudu iz Kine.

Kinezi su Toureu ponudili nevjerovatnu sedmičnu platu od 430.000 funti sedmično što je duplo više od onoga što zarađuje u Cityju, no on je svejedno rekao da ga ne zanima taj novac.

"Zar još izgledam mlado? Želim da igram u Evropi, posebno u Engleskoj. Želim nastaviti ovdje još godinama. Uvijek sam govorio da bih bio razočaran u sebe kada bih otišao u Kinu", rekao je Toure, pa je dodao:

"Da li igrate nogomet jer ga volite ili želite novac? Ja sam igrao nogomet jer sam uživao i sretan sam. Volim ove izazove, kvalitetne utakmice... Ne želim nikada otići u Kinu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Toure je od dolaska Pepa Guardiole bio na izlaznim vratima engleskog kluba, ali je u posljednje vrijeme počeo da igra zbog čega je promijenio svoje mišljenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi