Young Boys šokirao Napoli, Bešić igrao cijelu utakmicu

Slavila i Sparta u Bratislavi

Young Boys šokirao Napoli, Bešić igrao cijelu utakmicu

Fudbaleri Young Boysa napravili su iznenađenje večeri pobjedom protiv Napolija rezultatom 2:0, a u istoj grupi slavila je i praška Sparta. 

Mreže su u Bernu mirovale do 52. minute kada je Hoarau postigao gol za veliko slavlje domaćih. Napoli nije uspijevao doći do pogotka, a kada se činilo da će rezultat biti okončan minimalnom pobjedom Young Boysa, Bertone je postigao gol za konačnih 2:0 i veliku pobjedu švicarskog tima.

U drugoj utakmici grupe I, Sparta je u Bratislavi slavila protiv domaćeg Slovana rezultatom 3:0. Ovaj susret je nešto kasnije završen, budući da je prekinut zbog nereda navijača.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez golova a onda su u drugom viđena tri pogotka, sva tri u mreži domaćih. Strijelci su bili Lafata, Konate i Krejcl. U ovoj grupi sada tri tima imaju po šest bodova, dok je Slovan posljednji na tabeli bez ijednog boda.

U drugom susretu grupe H, Everton i Lille podijelili su bodove na Goodison Parku. U nezanimljivoj utakmici koja je okončana bez pogodaka, svih devedeset minuta odigrao je naš reprezentativac Muhamed Bešić. Bio je ovo za Everton drugi, a za Lille već treći remi u ovoj sezoni Evropa lige.

Evropa liga, grupe I i H:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Everton - Lille 0:0
Young Boys - Napoli 2:0 (Hoarau 52', Bertone 90+2')
Slovan Bratislava - Sparta Prag 0:3 (Lafata 56', Konate 61', Krejcl 81')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti