Yunus Gulnar karijeru nastavlja u Turskoj

Bivši nogometaš Čelika

Yunus Gulnar karijeru nastavlja u Turskoj

D. Kurbegović

Mnogi se sjećaju februara 2015. godine i dolaska mladog Turčina u NK Čelik. Ništa ne bih bilo čudno da jedan strani nogometaš dođe na probu u klub iz BiH, ali podatak da je igrao u omladinskim kategorijama Real Madrida, Manchester Citiya, Atletico Madrida i Bešiktaša sigurno je zaintrigrirala čitavu javnost.

Riječ je o 18-godišnjem omalenom veznjaku Yunusu Gulnaru, koji je nakon probnog rada na Bilinom polju potpisao ugovor na šest mjeseci. 

Talentovani veznjak nije odigrao nijednu službenu utakmicu za Čelik, te je na kraju sezone napustio klub, budući da Zeničani ne mogu registrovati igrače van BiH.

Mladi igrač  se odlučio se za povratak u Tursku, gdje je potpisao dvogodišnji ugovor s ekipom Kahramanmaraspor, koja se takmiči u trećem rangu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da se vidi hoće li ovaj mladi igrač, koji je već promijenio dosta klubova, napraviti veliku karijeru i pokazati svoje nogometno umijeće.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.