Za Barcelonu bi bolje bilo da otjera Gomesa

Ništa nije pokazao

Za Barcelonu bi bolje bilo da otjera Gomesa

E. Škorić

Iako je u Barcelonu stigao kao pojačanje, nije pokazao ništa bitno i mogao bi brzo da ode iz kluba.

Andre Gomes je iz Valencije prešao u Barcelonu i kao jedna od portugalskih zvijezda smatralo se da će brzo postati nosioc Barcine igre, ali to se nije dogodilo.

Gomes je igrao 20 utakmica u dresu Katalonaca, nije postigao pogodak niti je upisao asistenciju. U 14 utakmica u kojima Barca nije slavila, u 13 je igrao Gomes, kojeg katalonski mediji smatraju nevažnim igračem i bespotrebnom kupovinom.

U pet Barcinih poraza, Gomes je počeo tri utakmice. Dalje, Barca ima 58 posto prosjek pobjeda kada Gomes započne utakmicu i 73 posto kada ovaj ostane na klupi. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane, stoper Umtiti je amajlija Barcelone. Igrao je 16 utakmica i u svih 16 Barca je ostvarivala pobjede. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi