"Za dom spremni" ponovo koštao Šimunića
Foto: EPA

Nova kazna za nekadašnjeg fudbalera

"Za dom spremni" ponovo koštao Šimunića

M. Šljivak

Nekadašnjem reprezentativcu Hrvatske Josipu Šimuniću dodatno je povećana kazna zbog povika "Za dom spremni", koju je izgovarao nakon meča protiv Islanda 2013. godine.

On je u tom meču proslavio plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo s mikfrofonom u ruci i povicima "Za dom spremni", a FIFA ga je zbog tog poteza suspendovala na 10 utakmica uz kaznu od 30.000 švicarskih franaka.

Šimunić je također kažnjen i na Sudu u Zagrebu. Prvobitno je kažnjen sa 5.000 kuna, ali mu je Visoki sud u Zagrebu tu kaznu dodatno povećao, pa će Šimunić morati isplatiti 25.000 kuna.

Ova kazna mu vjerovatno i ne predstavlja problem, jer je u karijeri zaradio dovoljno da je bez problema plati, ali će zauvijek ostati upamćen po činjenici da je zbog gluposti propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi