"Za mene je bolje što je Neymar otišao"
Foto: EPA

Jordi Alba sasvim iskreno

"Za mene je bolje što je Neymar otišao"

M. Šljivak

Transfer Brazilca Neymara iz Barcelone u PSG najveći je u fudbalskoj historiji.

Francuski klub je Barci za usluge 25-godišnjeg fudbalera isplatio 222 miliona eura, ali čini se kako Neymar ne nedostaje previše timu sa Nou Campa.

Barca za sada igra sjajno. Vodeći su tim u Primeri, izvjesno je da će igrati i završnicu Lige prvaka, a lijevi bek ovog tima Jordi Alba tvrdi da mu je drago što je Neymar otišao jer sad može igrati mnogo opuštenije.

"Nema sumnje, Neymar je veliki igrač i njegovo je pravo da odluči šta želi. Meni ne smeta što je otišao. Dobio sam više prostora po lijevoj strani i za mene je to odlična opcija. Poraslo mi je samopouzdanje i odavno nisam ovako uživao", istakao je Alba.

Neymar sa druge strane ne uživa toliko u Parizu. Iako na terenu pokazuje zašto je najplaćeniji igrač svijeta, odnosi sa saigračima su na niskom nivou i čak se spominje mogućnost njegovog odlaska iz kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, teško je vjerovati da će se takav scenarij desiti nakon samo jedne sezone, jer previše novca je uloženo u njegov transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi