Za poljskog trenera je Freddy Adu stari usisivač
Foto: EPA

Bivši reprezentativac SAD-a na probi u Poljskoj

Za poljskog trenera je Freddy Adu stari usisivač

Daily Mail prenosi da se Freddy Adu, nekada velika nada američkog fudbala, nalazi na probi u novom poljskom prvoligašu, Sandecja Nowy Saczu.

Aduu su od tinejdžerskih dana predviđali sjajnu karijeru, ali ovaj bivši reprezentativac SAD-a nikada nije iskoristio svoj potencijal, pa je većinu svoje seniorske karijere proveo lutajući od kluba do kluba.

A izgleda da njegov najnoviji pokušaj pronalaska novog angažmana neće završiti slavno. Naime, trener Sandecje, Radoslaw Mrockowksi, nije zadovoljan što se Adu uopšte nalazi na probi u ovom klubu, te ga je u svojoj izjavi čak nazvao i pogrešnim imenom.

"Ovo nije moja ideja, ja nisam čovjek koji je želio 'Francka' Adua u timu. Ne prihvatam ovo, niko me nije konsultovao. Po mom mišljenju, ovo što radi klub je smiješno. Umjesto da se tim gradi na razuman način, mi tražimo neke stare usisivače", istakao je Mrockowski.

Ako je suditi prema izjavama trenera Mrockowskog, male su šanse da će Sandecja postati 14. klub u Aduovoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi