Za Ronalda je ova sezona već izgubljena

Kriza drma Kraljeve

Za Ronalda je ova sezona već izgubljena

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je remizirao protiv Atletico Madrida (0:0) u derbiju 12. kola španske La Lige.

Kraljevski klub se nalazi u rezultatskoj krizi nakon dvije fenomenalne sezone u kojim je tim Zinedinea Zidanea osvojio sve što se moglo osvojiti. Ipak, ono što više zabrinjava navijače Real Madrida jeste da se Cristiano Ronaldo nalazi u još većoj golgeterskoj krizi, te je u dosadašnjem dijelu La Lige postigao samo jedan gol.

Real Madrid nakon 12 odigranih kola zaostaje za Barcelonom već deset bodova. Iako je do kraja sezone ostalo još mnogo da se igra prema pisanju španskih medija Ronaldo ne vjeruje da Kraljevi mogu ove sezone odbraniti titule prvaka Španije, ali i Evrope.

Kako piše Don Balon portugalski igrač je poručio svojim saigračima nakon sinoćnje utakmice da je ova sezona već izgubljena, te da će Real teško nadoknaditi zaostatak za Barcelonom. Ipak, s tim se ne slaže Zidane koji vjeruje da će se njegov tim vratiti u borbu za titulu jer je, kako kaže francuski stručnjak, nemoguće očekivati da Barca pobjeđuje do samo kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi