Za Sarajevo igra dvojac kojeg je Lech silno želio

Hoće li Lech loviti pojačanja na Koševu?

Za Sarajevo igra dvojac kojeg je Lech silno želio

E. Škorić

Lech Poznan, protivnik Sarajeva u drugom pretkolu Lige prvaka, ranije se dosta zanimao za igrače koji sada nose bordo dres.

Haris Handžić je igrač koji je nosio dres Lecha, a prethodno je igrao za FK Sarajevo. 

Prethodnih godina, još neki igrači koji danas nose dres Sarajeva bili su na meti Poljaka.

Lech je, prema riječima Pitora Rutkowskog, direktora kluba, ranije želio da dovede Leona Benka, hrvatskog napadača koji je igrao za Rijeku, a danas je ponajbolji prvotimac ekipe s Koševa.

Pod lupom Lecha bio je i Mehmed Alispahić, bivši igrač zagrebačkog Dinama i Šibenika, a kojeg je Sarajevo dovelo prije nekoliko mjeseci. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, Lech na kraju nije uspio da dovede ni jednog, ni drugog, a valja kazati da je dres Lecha nosio Semir Štilić, povremeni bh. reprezentativac, koji je ostavio dubok trag u Poljskoj. 

Trenutno jedini bh. igrač u Lechu je golman Jasmin Burić, koji je svojevremeno branio za Čelik i za mladu reprezentaciju. Vidjet ćemo, možda se upravi Lecha dopadne još neki igrač iz Sarajeva ili BiH. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.