Za sedam dana žrijeb baraža, ko će protiv koga?

Kvalifikacije za SP

Za sedam dana žrijeb baraža, ko će protiv koga?

E. Škorić

Večeras su završene kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, pa imamo sve učesnike iz Evrope, ali i sve učesnike baraža.

Bh. reprezentacija je večeras trijumfovala protiv Estonije, no završila je na trećem mjestu u grupi, što nije dovoljno za Svjetsko prvenstvo, pa će Belgija iz naše grupe direktno, a Grčka u baražu traži svoju kartu za Rusiju.

Uz domaćina Rusiju, iz Evrope su plasman na SP ostvarili Francuska, Portugal, Njemačka, Srbija, Poljska, Engleska, Španija, Belgija i Island. 

U baraž idu Švicarska, Italija, Danska,, Hrvatska, Švedska, Sjeverna  Irska, Grčka i Republika Irska, dok je Slovačka ispala kao najlošija drugoplasirana selekcija. 

Prije žrijeba baraža, koji je na programu za sedam dana u Cirihu, reprezentacije su smještene u dva šešira - nositelji i nenositelji.

U prvom šeširu su Švicarska, Italija, Hrvatska i Danaska, a u drugom Sjeverna Irska, Švedska, Republika Irska i Grčka. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prvi mečevi baraža igraju se 9., 10. i 11. novembra, a revanši su tri dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti