Za sva vremena riješena misterija Ibrinog transfera u Inter
Foto: EPA

Napustio Juventus i otišao na Meazzu

Za sva vremena riješena misterija Ibrinog transfera u Inter

E. Čaušević

Zlatan Ibahimović je u ljeto 2006. godine odlučio napustiti Juventus kada je ovaj klub izbačen u Seriju B zbog namještanja utakmica.

Fudbalski savez Italije tada je žestoko kaznio Juve koji je te sezone osvojio Scudetto, ali im je ta titula oduzeta, te su izbačeni u Seriju B zbog namještanja rezultata. Igrački kadar Stare dame tada se raspao, te su samo legende ovog kluba odlučila da ostanu i ekspresno izbore povrata u najjači rang.

Jedan od igrača koji je odlučio da digne sidro je i Zlatan Ibrahimović koji je na ljeto 2006. godine potpisao za Inter. Navijači Juventusa mu ne bi zamjerili što ja napustio klub, ali je postao omražen jer je otišao u Inter kojem su tada "poklonjene" oduzete Juventusove titule. Ipak, njegov agent Mino Raiola tvrdi da je transfer dogovoren i prije skandala Stare dame.

"Ibrahimović je ovaj transfer znao skoro godinu dana prije kada je postignut dogovor. Nije otišao zbog skandala koji se desio nego je to već bio dogovoren transfer. Znali smo da je vrijeme da ide i izabrali smo Inter jer smo znali da je to idealan klub za njega. Prvobitno mu se nije svidjela ideja da ide tamo i bio je ljut jer je znao da je to pravi potez za njega", rekao je Raiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Na kraju kad se donosi odluka on je taj koji daje konačnu riječ. Ništa ga na svijetu ne može zaustaviti da uradi nešto što želi. Nakon Barcelona ja sam znao da će se on vratiti u Italiju, ali ne u Inter. Tada je Milan bio idealan izbor i tako se na kraju i pokazalo".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi