Za svaku pohvalu: Stadion Ajaxa ima novo ime
Foto: EPA

U čast legendarnog Johana Crujiffa

Za svaku pohvalu: Stadion Ajaxa ima novo ime

E. Čaušević
Teme:

Najpoznatiji holandski klub Ajax danas je saopštio da stadion ove ekipe ima novo ime.

Ajaxov stadion se u prošlosti zvao Amsterdam Arena, no od danas ima novo ime. Naime, čelni ljudi holandskog kluba odlučili su da će se u budućnosti stadion Ajaxa zvati po najvećoj legendi ovog kluba, Johanu Crujiffu. Zvanični naziv ovog stadiona bit će Johan Crujiff Arena.

Crujiff je nažalost preminuo prošle godine u 68. godini života nakon dugogodišnje bolesti. On je svoju karijeru počeo upravo u Ajaxu za koji je odigrao 276 utakmica i postigao je 204 gola. Nakon toga igrao je za Barcelonu, LA Aztecs, Washington, Levante i Feyenoord. 

U Ajax se vratio 1981. godine i ostao je još dvije sezone. Nakon sezone u Feyenoordu završio je svoju karijeru. 1985. godine izabran je za trenera Ajaxa i na tom mjestu je bio tri godine kada je otišao u Barcelonu s kojom je napravio fantastične rezultate. Posljednji angažman imao je kao selektor Katalonije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi