Zabaleta bira između tri kluba

Argentinac napušta Manchester City

Zabaleta bira između tri kluba

Argentinski defanzivac Pablo Zabaleta napustit će na kraju ove sezone redove Manchester Cityja.

Zabaleta je punih devet sezona provo kao član Cityja od dolaska iz Espanyoja, ali na kraju ove sezone će doći vrijeme za rastanak.

Argentinac, prema pisanju italijanskih i engleskih medija, ima tri opcije. To su, kao što se već ranije i znalo, West Ham i Roma, ali u trku se uključila i ekipa Milana. Rossoneri mijenjaju potpuno tim u ovom prelaznom roku, a defanzivni red žele pojačati jednim od najboljih bekova Premiershiap posljednjih godina.

Podsjetimo, Zabaleta je karijeru počeo u San Lorenzu iz kojeg je prešao u Espanyol, a trenutno bira četvrti klub u karijeri. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 58 mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi