Zabaleta: Moramo biti oprezni s Džekom
Foto: EPA

Defanzivac upozorava

Zabaleta: Moramo biti oprezni s Džekom

M. Šljivak

Pablo Zabaleta, defanzivac reprezentacije Argentine, upozorio je svoje saigrače na klupskog kolegu iz Manchester Cityja, Edina Džeku.

Zabaleta je za argentinske medije istakao Edina Džeku kao najveću opasnost za gol Argentine, te je istakao kako moraju biti izuzetno oprezni u duelu s našom selekcijom.

"Moramo biti oprezni s Džekom. On je veoma važan za reprezentaciju BiH, a i odličan je fudbaler s kojim igram već tri i po godine u Cityju. Veoma je snažan igrač, koji uvijek ide na loptu. Moramo biti veoma oprezni ako ne želimo dopustiti nikakvo iznenađenje", istakao je Zabaleta.

Također, desni bek Gaučosa vjeruje kako je prednost to što većina Argentinaca od omladinskih kategorija igra zajedno.

"Možda je to naša prednost. Većina igrača se zna od djetinjstva i imamo zaista odličan odnos i dobre vibracije unutar ekipe. Nadam se da ćemo imati dosta uspjeha", dodao je Zabaleta, koji je istakao i to da je mnogo ofanzivniji u reprezentaciji, nego što je to slučaj u Manchester Cityju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.