Zabaleta: West Ham je bio moj prvi izbor
Foto: EPA

Napustio Manchester City

Zabaleta: West Ham je bio moj prvi izbor

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Pablo Zabaleta nakon osam godina napustio je Manchester City i karijeru će nastaviti u dresu West Hama.

Zabaleti je na kraju ove sezone istekao ugovor sa Manchester Cityjem, a klub sa Etihada nije odlučio ponuditi novi ugovor Argentincu. Ipak, ovaj iskusni desni bek nije dugo čekao da pronađe novi klub jer se ekspresno javio West Ham s kojim je za nekoliko sati dogovorio uslove ugovora.

Argentinac je sa londonskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor prema kojem će sedmičlno zarađivati 90.000 funti. Iako je imao još nekoliko ponuda iz Engleske Zabaleta je otkrio da je West Ham bio njegov prvi izbor.

"Znam da je West Ham sjajan klub koji se brine dosta o mladim igračima i vjerujem da upravo njima mogu pomoći sa svojim iskustvom. Istina je da sam imao neke ponude iz Engleske i Italije, ali sam se odlučio za West Ham i to je bio moj prvi izbor. Volim Premiership i želim ostati ovdje", rekao je Zabaleta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi