Zabijao je Vedad Ibišević i brže

Bh. napadač u odličnoj formi

Zabijao je Vedad Ibišević i brže

Dž. Mrakić

Vedad Ibišević jučer je u pobjedi Herthe nad HSV-om stigao do 14. Doppelpacka u Bundesligi.

Nakon što prethodno 601 dan nije zabio u Bundesligi, dolaskom u Herthu doživio je svojevrsnu renesansu i u pet nastupa u novoj sezoni već je postigao četiri gola.

Što se tiče jučerašnjeg nastupa, posebno je impresivno što je popularni Vedo dva gola dao za manje od dvije minute, međutim ovo našem reprezentativcu nije prvi put da u tako kratkom roku bude dvostruki strijelac.

U 13. kolu sezone 2010/2011 Hoffenheim je gostovao kod Frankfurta, a „Plavooki bombarder“ u visokoj pobjedi od 4:0 učestovao je s dva gola koja je dao – unutar jedne minute. Mrežu Nikolova pogodio je u 69. i 70 minuti.

Također, vrijedi istaći da je još jedan brz Doppelack pao u sezoni 2009/2010 kada je u dresu Hoffenheima postigao hat-trick u pobjedi 5:1 protiv sadašnjeg kluba, Herthe. Već u 4. minuti bilo je 2:0, Ibišević je prvi gol zabio u 1. minuti, a Doppelpack je ostvario samo tri minute kasnije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Polako, ali sigurno, Vedad Ibišević se vraća u formu koji smo svi jako, jako dugo iščekivali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti