Zaboravili ste Dialibu? Pronašao je novi klub

Nekada igrao za Želju

Zaboravili ste Dialibu? Pronašao je novi klub

Boubacar Dialiba, kojeg bh. javnost pamti iz vremena kada je nastupao za Željezničar, pronašao je novi klub.

Ovaj 29-godišnji Senegalac je, naime, potpisao vjernost turskom drugoligašu po imenu Giresunspor, gdje je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje. 

Sa ovim klubom Dialiba je potpisao ugovor do ljeta 2019. godine, s opcijom produženja saradnje ukoliko obje strane budu za to, a u Giresunspor stiže iz ekipe Malatyaspora u kojoj je prošle sezone pružao odlične partije. 

Zanimljivo, Dialiba je u prošlosti imao i jedan nastup za mladu reprezentaciju BiH, a odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Senegala. 

Iz naše zemlje je otišao 2008. godine, kada ga je za oko 300.000 eura kupila Real Murcia, a dok nije otišao u Tursku još je igrao za Mechelen i Cracoviju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi