Zaboravljeni Demichelis pronašao novi klub

Ide u Malagu

Zaboravljeni Demichelis pronašao novi klub

E. Škorić

Iskusni stoper Martin Demichelis karijeru će vjerovatno nastaviti u španskom prvoligašu Malagi.

Prema pisanju Marce, Argentinac se vraća u Malagu, čiji dres je nosio od 2010. do 2013. godine, kada je klub s Manuelom Pellegrinijem igrao u četvrtfinalu Lige prvaka.

Demichelis je je ljetos u Espanyol stigao kao slobodan igrač, ali samo šest mjeseci kasnije morao je napustiti klub iz Katalonije.

Tridesetšestogodišnji stoper je ponikao u River Plateu, a igrao je za Bayern Minhen, Malagu, Atletico Madrid i Manchester City, te spomenuti Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako ima 36 godina, u Malagi vjeruju da će im do kraja sezone itekako biti koristan, a postoji mogućnost da odigra barem još jednu sezonu u Andaluziji, u klubu koji ga je zadužio.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi