Zaboravljeni Milan Baroš pronašao novi angažman
Foto: EPA

Češki napadač se vratio u klub u kojem je počeo karijeru

Zaboravljeni Milan Baroš pronašao novi angažman

Iako su mnogi već zaboravili ovog nekada sjajnog češkog napadača, Milan Baroš je pronašao novi klub. Tačnije iskusni Baroš je upravo realizovao transfer u Banik iz Ostrave u kojem je i počeo svoju profesionalnu karijeru.

Ovo će Milanu Barošu biti čak četvrti put da potpisuje za Banik, a 35-godišnji napadač je tokom svoje karijere nastupao za veliki broj proslavljenih evropskih klubova.

Svoju profesionalnu karijeru je počeo 1998. godine upravo u Baniku, da bi 2002. godine za 3.2 miliona funti prešao u Liverpool.

Iako nije igrao posebno zapaženu ulogu u ekipi sa Anfielda, Baroša mnogi pamte upravo iz dana u Liverpoolu, a češki fudbaler je 2005. godine dobio čast i da predvodi napad Liverpoola u čuvenom finalu Lige prvaka protiv Milana.

Milan Baroš je upravo tog ljeta iz Liverpoola prešao u Aston Villu, a nakon Ville češki fudbaler je nastupao i za Lyon, Portsmouth, Galatasaray, Banik, Antalyaspor, ponovo Banik, Mladu Boleslav i najskorije Slovan Liberec.

Za reprezentaciju Češke je u 93 nastupa uspio postići 41 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi