Zabranili im zastave Katalonje, pa smislili novu provokaciju

Ne namjeravaju popustiti

Zabranili im zastave Katalonje, pa smislili novu provokaciju

Fudbaleri Barcelone i Seville u nedjelju će na Vicente Calderonu u Madridu odigrati finale Kupa kralja.

Španske vlasti zabranile su navijačima Barceloe da na ovaj meč unose zastave Katalonje kojih je trebalo biti čak 10.000.

Ova odluka vlasti je i očekivana jer zastave predstavljanju simbol katalonskog nacionalizma i borbe za nezavisnost, ali navijači Barce našli su drugo rješenje.

Naime, oni će se na ovom meču pojaviti sa zastavama Škotske te na taj način žele prenijeti poruku španskim vlastima da se oni odnose prema Kataloncima kao Velika Britanija prema Škotima.

Podršku su dobili i od Uprave Barcelone.

"Barcelona je klub svih svojih članova, oni nisu samo Katalonci. Uvijek ćemo se boriti za njihovo pravo dsa iznesu svoje mišljenje. Sada nam to zbranjuju", navodi se u saopštenju Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da se finalni meč u Maridu igra sa početkom od 21:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi