Zabrinjavajuća statistika Asmira Begovića

Begović neprepoznatljiv

Zabrinjavajuća statistika Asmira Begovića

M. Šljivak

Bh. golman Asmir Begović igra svoju drugu sezonu u ekipi Chelseaja.

Trenutno je Begović rezerva belgijskom čuvaru mreže Thibautu Courtoisu, što će vjerovatno i ostati do kraja sezone, ako ga klub ne proda u januarskom prelaznom roku.

Zabrinjavajuću statistiku u Chelseaju ima bh. golman. Od januara 2016. godine nastupio je u samo devet službenih utakmica za Plavce, a u čak osam je primio gol.

Posljednji meč na kojem nije primio gol je odigrao 10. januara u FA Kupu, kada je Chelsea pobijedio Scunthrope s 2:0.

Od tog trenutka je krenula agonija. Begović je dobijao šanse na kapaljku, a i ono malo utakmica što je branio, pobrinuo se da Courtoisu ne bude prijetnja za jedinicu londonskog tima.

Do kraja prošle sezone branio je u porazima od Swanseaja (1:0), Manchester Cityja (3:0), pobjedi nad Bournemouthom (4:1), te remijima s Tottenhamom (2:2) i Liverpoolom (1:1).

Ove sezone 29-godišnji Begović je primio golove u EFL kupu protiv Bristola (3:2), Leicestera (4:2) i West Hama (2:1).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Često je Begović bio i glavni krivac za golove koje je Chelsea primao, a dosta puta ga je i odbrana  ostavila na nemilost protivničkim napadačima.

Ipak, golovi koje prima i zaista mali broj vrhunskih odbrana je zabrinjavajući. Očigledno, sjedenje na klupi čini svoje i Asmir nije ni sjena od onog golmana koji je branio u Stoke Cityju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi