Zadar i Slaven Belupo ostvarili domaće pobjede

HNL

Zadar i Slaven Belupo ostvarili domaće pobjede

U drugom kolu nove sezone hrvatskog nogometnog prvenstva Zadar je rezultatom 2:1 porazio Osijek i upisao svoju prvu pobjedu. 

U 35. minuti vodstvo domaćinu donio je Ivančić, a u 65. domaći su povisili na 2:0 pogotkom bivšeg fudbalera Širokog Brijega Weitzera.

Tek u sudijskoj nadoknadi Osječani su uspjeli poentirati, u 93. je iz penala precizan bio Josip Barišić.

U drugom susretu igranom danas Slaven Belupo je rezultatom 3:2 porazio Zagreb koji je stigao dva gola zaostatka, ali ipak ostao bez bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Domaći su poveli u 5. minuti preko Delića koji je pogodio sa bijele tačke za 1:0. U 19. minuti Belupo je povisio. Glavina je ušao u šesnaesterac, sjajno poslužio Stjepana Genga koji je sa 17 metara pogodio za 2:0. U 28. minuti Zagreb je smanjio golom Gabriela Bobana, koji je pogodio iz voleja sa 12 metara.

U drugom dijelu probudili su se "Pjesnici", Zagreb je u 70. minuti izjednačio na 2:2 preko Konopeka koji je ušao u šesnaesterac s desne strane i sa desetak metara matirao domaćeg golmana. Deset minuta kasnije domaćin je ipak potvrdio pobjedu, a gol za 3:2 zabio je Glavina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.