"Zadovoljan sam žrijebom, BiH nam je dobro poznata škola"

Selektor Srbije pred Evropsko prvenstvo

"Zadovoljan sam žrijebom, BiH nam je dobro poznata škola"

E. Čaušević

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas protivnike u grupnoj fazi na Evropskom prvenstvu.

Bh. kadeti u maju ove godine putuju u Hrvatsku gdje će se igrati Evropsko prvenstvo, a izabranici Sakiba Malkočevića nalaze se u grupi sa Srbijom, Njemačkom i Republikom Irskom. Selektor kadeta Srbije, Perica Ognjenović, izjavio je da nije nezadovoljan grupom.

"Ne mogu biti nezadovoljan grupom na Evropskom prvenstvu. Irska je fizički jaka selekcija, Njemačka je po obišaju sila u svakom uzrastu, dok je Bosna i Hercegovina nama dobro poznata škola sa prostora bivše Jugoslavije. Naše ambicije su plasman u nokaut fazu i sve ćemo učiniti da to ostvarimo. Kada vidim druge grupe, posebno onu u kojoj su Španija, Italija i Hrvatska, moram biti zadovoljan žrijebom", rekao je Ognjenović.

Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj počinje 3. maja dok se finalna utakmica igra 19. maja u Varaždinu. Utakmice ovog Evropskog prvenstva bit će igrane na sedam različitih stadiona u šest gradova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi