Zagrljaj prepun emocija oduševio nogometni svijet

Između Buffona i Rakitića

Zagrljaj prepun emocija oduševio nogometni svijet

E. Ganibegović

Utakmicu između Juventusa i Barcelone je obilježila jedna zaista dirljiva scena koja se desila nakon samog meča.

Zvijezde večeri su prije početka utakmcie bili Gianluigi Buffon i Ivan Rakitić, koji su nedavno razmijenili nekoliko poruka prekoko Twittera. Veznjak Barcelone je rekao kako mu je žao što će legendarni italijanski golman propustiti Svjetsko prvenstvo. 

Između ostalog Rakitić je napisao: "Svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu bih ustupio Gianluigi Buffonu. Sve što je dao nogometu je veliko. Poželio sam zaplakati kada sam vidio razgovor s njim nakon utakmce sa Švedskom."

Nedugo zatim legendarni italijanski golman je također putem Twittera odgovorio na ovu dirljivu poruku igrača Barcelone napisavši sljedeće: "Igranje za reprezentaciju Hrvatske na poziciji veznog igrača ne bi bila baš najbolja ideja. Govorim to za tvoje dobro. Šalu na stranu, tvoje riječi su mi veliki dar. Hvala ti, moj dres te čeka."

Svi su čekali posljedni sudijski zvižduk, a kada je on uslijedio, ova dvojica igrača su se emotivno pozdravila.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi