Zahovič o Mešanoviću: Ubili smo dvije muhe jednim udarcem
Foto: NK Maribor

Sportski direktor Maribora

Zahovič o Mešanoviću: Ubili smo dvije muhe jednim udarcem

Fudbaleri Zrinjskog će u drugom pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage sa prvakom Slovenije NK Mariborom. Ono što je zanimljivo, najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača Zrinjskog u protekloj sezoni Premijer lige BiH, Jasmin Mešanović, je upravo predstavljen kao novo pojačanje Maribora.

Jasmin Mešanović je drugo pojačanje Maribora za narednu sezonu, a prije njega je u klub stigao štoper Velenja Jean-Claude Billong.

Mešanovićev odlazak će sigurno oslabiti ekipu Zrinjskog, a njegov nedostatak bi se mogao osjetiti već u dvomeču sa Mariborom. Upravo ove činjenice je svjestan i sportski direktor Maribora Zlatko Zahovič.

"Tražili smo snažnog napadača koji će nam donijeti dodatnu kvalitetu, a to smo postigli sa Jasminom Mešanovićem. On je igrač u skladu sa našim željama, a uspjeli smo i ubiti dvije muhe jednim udarcem. Doveli smo vrhunskog igrača i oslabili direktnog rivala", izjavio je Zahovič za zvaničnu stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Činjenicu da će ubrzo odmjeriti snage sa svojim dojučerašnjim klubom prokomentarisao je i sam Mešanović.

"Ne događa se često da se igrač pridruži narednom protivniku, ali to je također dio fudbala. Došao sam kao prvak i sa željom da ponovo postanem prvak", istakao je Mešanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti