Zakomplikovala se situacijia oko Belottija
Foto: EPA

Napušta Torino?

Zakomplikovala se situacijia oko Belottija

E. Čaušević

Andrea Belotti ove sezone je bez sumnje najbolji igrač Torina, a mnogi su sigurni da ga ovaj klub neće moći zadržati na kraju sezone.

Belotti je trenutno prvi strijelac Serije A sa 25 golova i to mjesto dijeli sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom. Dosta se govorilo da bi ovaj napadač mogao napustiti Torino u januaru, ali je on produžio ugovor sa ovim timom i sada njegova otkupna klauzula iznosi 100 miliona eura.

Iako su u nekoliko navrata iz Torina demantovali navode da je Belotti na prodaju ovog ljeta, čini se da se situacija malo zakomplikovala. Predsjednik kluba Urbao Cairo priznao je da će Torino teško zadržati Belottija ukoliko neko odluči da aktivira njegovu otkupnu klauzulu.

"Imamo jako dobar odnos s njim. Kada je tražio povećanje plate mi smo to odmah omogućili i potpisao je novi ugovor. Poznato je da je otkupna klauzula 100 miliona eura i vjerujem da će biti klubova koji će željeti to platiti na ljeto. Nisam siguran da ga možemo zadržati, bit će to samo njegova odluka na kraju i mi ćemo poštovati šta god to bude", rekao je Cairo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi