Karačić nakon remija sa Mariborom:

"Žal zbog propuštenih prilika i Muminovićevog isključenja"

Branko Karačić pomiješanih je osjećanja došao pred novinare nakon večerašnje utakmice između Zrinjskog i Maribora. 

Trener Mostaraca zadovoljan je zalaganjem i igrom većim dijelom susreta, ali je ostala žal što sve to nije kapitalizirano golom. 

"Osjećanja su na kraju pomiješana. U jednu ruku sam zadovoljan jer smo parirali kvalitetnom i favoriziranom protivniku. Imali smo kvalitetniju defanzivu što se posebno odnosi na prvo poluvrijeme. Maribor nas je samo jednom ugrozio, mislim da je bio pokušaj Ibraimija. Mi smo imali najbolju priliku na utakmicu, te još par situacija gdje je izostao zadnji pas. U drugom dijelu je već na startu viđena nekvalitetna organizacija u fazi odbrane, a to nam je donijelo probleme", izjavio je Karačić i dodao: 

"Pokušali smo sa izmjenama donijeti agresiju koja je počela padati, ali ju nismo dobili. Maribor je imao inicijativu u posljednjih pola sata i bolju cirkulaciju lopte. Posebna žal ostala je zbog važnog igrača za nas, Milana Muminovića koji neće igrati na uzvratu. Čestitam mojim igračima na hrabroj i otvorenoj igri. Možda je malo vjere nedostajalo u nekim situacijama, ali nisam nezadovoljan. Imamo aktivan rezultat gdje Maribor mora razmišljati. Na kraju mogu reći da su naše šanse za dva posto veće nakon ove utakmice".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.