Zamora upitan za uzvrat s Wolfsburgom

Trener Hodgson očekuje dobre vijesti

Zamora upitan za uzvrat s Wolfsburgom

E. Škorić

Fulhamov trener Roy Hodgson još se nada da će njegov ponajbolji napadač Bobby Zamora biti spreman za uzvratni okršaj četvrtfinala Evropske lige protiv Fulhama.

Zamora i Duff su postigli golove u 2:1 pobjedi nad Wolfsburgom u prvom četvrtfinalnom susretu Evropske lige. Londonžani sada u četvrtak gostuju u Wolfsburg, gdje će pokušati sačuvati prednost od jednog gola.

Napadač Bobby Zamora propustio je ligaški dvoboj u nedjelju protiv Wigana (2:1), no trener Hodgson očekuje da bude dovoljno spreman do četvrtka.

"Bobby ima problema sa Ahilovom tetivom, kao i mnogi drugi igrači. Problem s tim ozljedama je kada dobijede još jedan udarac na to mjesto, kao što se njemu neki dan dogodilo i to pogoršava situaciju", kazao je Hodgson novinarima te dodao.

"Nadali smo se da će biti spreman za Wigan, ali nije. Medicinsko osoblje je optimistično i vjeruju da će se oporaviti  do četvrtka i utakmice s Wolfsburgom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.