Zamparini otišao,  Baccaglini novi predsjednik Palerma

Potvrđeno na sajtu kluba

Zamparini otišao, Baccaglini novi predsjednik Palerma

Donedavni italijanski prvoligaš Palermo dobio je i zvanično novog predsjednika. 

Na zvaničnoj stranici sicilijanskog kluba je danas objavljeno da je Maurizio Zamparini nakon 15 godina vladavine ustupio mjesto Paulu Baccagliniju.

Baccaglini je odrastao u Sjedinjenim Američkim Državama. Poslije srednje škole je preselio u Italiju s namjerom da gradi košarkašku karijeru, a jedno vrijeme je radio kao televizijski i radijski voditelj. 

Prema nekim navodima novi predsjednik Palerma je potpisao četverogodišnji ugovor, a glavni zadatak bit će mu da klubu vrati stari sjaj, uključujući najprije prvoligaški status. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

“Paul je dobro upoznat sa stanjem u našem klubu i već u nekoliko navrata bio je od velike pomoći. Dogovorili smo se vrlo brzo. INTEGRITAS Capital bit će potpuni vlasnik kluba, a Paul je izabran za novog predsjednika. On je poslao program svog rada koji je jednoglasno usvojen”, saopštili su iz Palerma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi