Zanetti: Icardi će uskoro dobiti šansu u reprezentaciji

Potpredsjednik Intera smatra

Zanetti: Icardi će uskoro dobiti šansu u reprezentaciji

Napadač Intera Mauro Icardi još uvijek čeka pravu šansu u dresu reprezentacije Argentine.

Iako je sigurno u proteklim sezonama bio najbolji fudbaler Intera te najbolji strijelac ovog kluba, Icardi je za reprezentaciju odigrao samo osam minuta i to protiv Paragvaja davne 2013. godine. 

Potpredsjednik Intera Javier Zanetti smatra da bi Icardi uskoro trebao dobiti svoju šansu u dresu reprezentacije.

"Argentina je uvijek imala sreće da pronađu dobre fudbalere. Sada trebamo misliti samo na napadače koje trenutno imamo u reprezentaciji, a to su Messi, Dybala, Higuain, Lavezzi i Icardi, koji je kapiten Intera i trebao bi uskoro dobiti svoju šansu. Da li su neke stvari koje se dešavaju van terena razlog zbog kojeg Icardi ne dobija poziv? Ne mislim da je tako jer sam razgovarao sa selektorom Bauzom. Mauro je naš kapiten, igra veoma dobro i na svakoj utakmici pokazuje koliko je kvalitetan napadač i postiže stalno golove. To će ga sigurno voditi ka dresu reprezentacije. Vjerujemo u njega i njegova šansa će doći, ali sada trebamo resperktovati trenutnu postavu reprezentacije", rekao je Zanetti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo da je Icardi ove sezone odigrao 27 mečeva u Seriji A te je postigao 20 golova i treći je strijelac lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi