Zanetti: Messi je najbolji
Foto: EPA

Vjeruje da zaslužuje nagradu

Zanetti: Messi je najbolji

E. Škorić

Bivši argentinski nogometaš Javier Zanetti ističe da je Lionel Messi trenutno najbolji igrač na svijetu.

Zanetti, proslavljeni Argentinac, smatra da je njegov sunarodnjak najbolji i da zaslužuje Zlatnu loptu.

“Igrači koji igraju u veznom redu i naprijed su ti koji trebaju da dobiju nagradu. Nisam siguran ko bi mogao da dobije Zlatnu loptu jer su sva tri kandidata bila sjajna u ovoj godini. Nadam se da će Messi dobiti nagradu. Sjajan je igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenađuje. Mislim da je trenutno najbolji na svijetu”, kazao je Zanetti.

Zanetti je igrao za Inter od 1995. godine, a prošlog ljeta okončao je karijeru. Za italijanski klub je postigao 21 gol u 858 utakmica. 

S Interom je osvojio pet naslova Italije, Ligu prvaka, četiri Kupa Italije, četiri Superkupa Italije, Svjetsko klupsko prvenstvo… 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.