Zanimljiv datum predstavljanja novog selektora Argentine

Da li to nešto znači?

Zanimljiv datum predstavljanja novog selektora Argentine

Argentinci su uveliko u procesu traženja novog selektora nacionalnog tima.

Edgardo Bouza je dobio otkaz nakon katastrofalnih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zbog čega su Argentinci u velikim problemima. Oni se trenutno nalaze na 5. mjestu južnoameričkih kvalifikacija i zaostaju jedan bod za pozicijom koja sigurno vodi u Rusiju, dok im trenutno mjesto omogućava tek dodatne kvalifikacije, što im se, svakako, ne sviđa.

Da stvar bude još gora po njih, naredne tri utakmice igraju bez suspendovanog Messija, a već sljedeću utakmicu 31. augusta gostuju Urugvaju i sigurno neće biti favoriti. 

Zanimljivo, Argentinci su danas objavili da će ime njihovog novog selektora biti poznato 22. maja što, svakako, nije dobra vijest za navijače Seville. Naime, baš tada se završava sezona u La Ligi, a trener Seville Sampaoli je prva želja Fudbalskog saveza Argentine i čini se kako je izbor pao baš na njega.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sampaolo nije uspio ove sezone ništa posebno da napravi u Sevilli, iako se jedno vrijeme borio i za lidersko mjesto u La Ligi te četvrtfinale Lige prvaka. On se navodno poželio reprezentativnog fudbala i mogao bi sjesti na klupu zemlje u kojoj se rodio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi