Zanimljiv plan Chelseaja za Diega Costu
Foto: EPA

Nude Costu za Moratu

Zanimljiv plan Chelseaja za Diega Costu

M. Šljivak

Španski napadač Diego Costa je u proteklih sedam dana bio na naslovnicama svih medija u Engleskoj.

Razlog je bio njegov navodni sukob s menadžerom Chelseaja Antoniom Conteom, koji ga je na kraju izostavio iz tima pred gostovanje u Leicesteru. 

Italijan je tvrdio kako je sjajni napadač povrijeđen i da zbog toga ne igra, dok mediji u Engleskoj vjeruju kako je svađa s Conteom i zahtjev za transfer bio uzrok njegovog izostavljanja iz tima.

Costa se jučer vratio na trening Plavca, ali bi sada mogao postati dio plana londonskog kluba.

Navodno, Antonio Conte želi u svojim redovima vidjeti napadača Reala iz Madrida Alvara Moratu. Spreman je u Real poslati Costu u zamjenu za ovog fudbalera i ponuda je navodno već na stolu madridskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Morata nije naročito zadovoljan minutažom u redovima kraljevskog kluba. Nastupio je u 23 utakmice ove sezone u svim takmičenjima, te je postigao devet pogodaka.

S druge strane Diego Costa je u 21 nastupu postigao 14 pogodaka, ali ima i očitu želju za odlaskom iz kluba, a to bi mu uskoro moglo biti i ispunjeno.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi