Zanimljiv spisak brazilskog selektora

Dunga pozvao nove igrače

Zanimljiv spisak brazilskog selektora

E. Škorić

Selektor Brazila Carlos Dunga pozvao je nove igrače za prijateljske mečeve protiv Turske i Austrije.

Poziv je dobio i Luiz Adriano, koji je u utorak navečer postigao pet golova u pobjedi Šahtara nad BATE Borisovom (7:0). Njemu će ovo biti prvi put da igra za svoj nacionalni tim.

Na spisku Dunge su još neka neočekivana imena kao golman Fiorentine Neto, Firmino iz Hoffenheima, Douglas Costa iz Šahtara… Dunga nije zvao nijednog igrača iz brazilske lige, a nema niti Robinha, te Kake.

Na spisku se nalaze: 

Golmani: Neto (Fiorentina), Diego Alves (Valensija), Rafael Cabral (Napoli) 

Odbrana: David Luiz (PSG), Marquinhos [ (PSG), Thiago Silva (PSG), Miranda (Atletico Madrid), Alex Sandro (Porto), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Filipe Luiz (Chelsea), Danilo (Porto). 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sredina terena: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Romulo (Juventus), Casemiro (Porto), Fernandinho (Manchester City), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Filipe Coutinho (Liverpool), Lucas (PSG), Firmino (Hoffenheim), Douglas Costa (Šahtjor). 

Napad: Neymar (Barcelona), Luiz Adriano (Šahtjor).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.