Zanimljiva usporedba Neymarovog i Baleovog učinka u Primeri

Brazilac je, ipak, malo bolji

Zanimljiva usporedba Neymarovog i Baleovog učinka u Primeri

Neymar i Gareth Bale su dva najskuplja pojačanja Barcelone, odnosno Real Madrida u posljednjoj deceniji.

Brazilac je na Nou Camp stigao u julu 2013. godine za 60 miliona funti, dok je Velšanin član Real Madrida postao dva mjeseca kasnije, a plaćen je 65 miliona funti.

Oba igrača su dala veliki doprinos uspjesima ova dva kluba u posljednje dvije sezone, ali je činjenica da se Neymar bolje snašao u Barceloni u odnosu na Balea u Realu.

Tako je zanimljivo pogledati i uporediti učinak ove dvije fudbalske zvijezde u najvećim španskim klubovima. Neymar je mnogo bolji strijelac, dok je Bale upisao više asistencija.

Brazilski velemajstor je u dresu Barcelone već postigao 70 golova, čemu je dodao 26 asistencija, dok je Velšanin za Real postigao 42 gola i upisao 33 asistencije.

Oba fudbalera su se u svojim novim klubovima okitila medaljom pobjednika Lige prvaka i izjednačeni su po broju trofeja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim pehara u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi, Brazilac je sa Barcelonom po jednom dolazio do naslova u Primeri, Kupu i Superkupu, dok je Bale sa Realom osvajao jedan Kup, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.