Zanimljivo ime na spisku U15 reprezentacije Perua

Ima li neke povezanosti među njima?

Zanimljivo ime na spisku U15 reprezentacije Perua

Inostrani mediji napravili su brojne priče zbog jednog fudbalera koji se našao na spisku U15 reprezentacije Perua. 

Selektro U15 reprezentacije Perua objavio je spisak fudbalera na koje će računati tokom prijateljskog međunarodnog turnira u Argentini, a jedno ime izazvalo je posebnu pažnju. 

Radi se o fudbaleru koji je rođen prije 14 godine,a  njegovo ime je Osama Vinladen. Naravno, u cijeloj priči sporno je ime ovog fudbalera koje je isto kao kod nekadašnjeg vođe Al-Kaide Osame bin Ladena. 

Možda ovo i ne bi bilo toliko čudno da pomenuti dječak nije dao veoma zanimljivu izjavu povodom svog imena.

Novinari su ga pitali o povezanosti njegovog imena sa nekadašnjim liderom zloglasne terorističke organizacije, a on je dao sljedeći odgovor:

"Pitao sam nekoliko puta oca zašto mi je dao to ime, ali nikada nije želio da bi odgovori. Prije me je uznemiravalo pitanje o mom imenu, ali danas sam naučio živjeti s tim", rekao je mladi fudbaler. 

Inače, njegov otac je čistač automobila u Peruu, a mladi fudbaler treutno nastupa za ekipu Union Comercio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije