Zanimljivo priznanje: Ja sam kriv što je Dembele u Barceloni
Foto: EPA

Kylian Mbappe otkrio zanimljiv podatak

Zanimljivo priznanje: Ja sam kriv što je Dembele u Barceloni

M. Šljivak

Kylian Mbappe ovog ljeta je dres Monaca zamijenio PSG-ovim.

Za njegove usluge pariški klub će platiti čak 180 miliona eura, što je drugi najveći transfer u historiji fudbala.

Na trećoj poziciji najvećih transfera svih vremena nalazi se još jedan Francuz. Barcelona ga je s bonusima platila 148 miliona eura, a upravo je njegov sunarodnjak Kylian Mbappe "krivac" što je 20-godišnji ofanzivac završio na Nou Campu.

Dembele je od Mbappea zatražio savjet šta da čini, jer je imao nekoliko ponuda na stolu. Nova zvijezda PSG-a mu je predložio da prihvati ponudu iz Barcelone.

"Razgovarali smo o njegovoj budućnosti i pitao me je šta da radi. Predložio sam mu da prihvati ponudu Barcelone jer je to fantastična prilika za njega", priznao je Mbappe, te je dodao:

"Dembele ima veliki potencijal i pored Messija i Suareza može postati veliki igrač. Vjerujem da će dosta napredovati, posjeduje nevjerovatan talenat i tvrdim da će u Barceloni napraviti dodatni iskorak u karijeri", rekao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj dvojac će sigurno u narednim godinama predvoditi reprezentaciju Francuske, a ostaje nam da vidimo kako će se snaći u novim ekipama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije