Žao nam je Bobo, izgleda da su Italiji ostale samo špagete
Foto: EPA

Legendarni napadač o neuspjehu Azzurra

Žao nam je Bobo, izgleda da su Italiji ostale samo špagete

Italijanska fudbalska, ali možemo reći i cjelokupna javnost se još uvijek oporavlja od neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Azzurri su put do Rusije pokušali pronaći kroz baraž sa Švedskom, ali su Šveđani bili uspješniji, pa će reprezentacija Italije prvi put nakon 60 godina propustiti jedan Mundijal.

O neuspjehu Italije pod vodstvom, sad već bivšeg, selektora Giampiera Venture je govorio i legendarni italijanski napadač Christian Vieri.

Popularni Bobo je o propuštanju Mundijala govorio kratko i bez puno komplikovanja, baš kao što je nekada postizao golove. Ipak, njegova možda i šaljiva izjava tačno oslikava koliko fudbal znači Italijanima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ako se SAD ne kvalifikuju na Mundijal, to se može prihvatiti, oni imaju NBA i NFL. Ali Italija ima samo fudbal i špagete. Stvar je potpuno drugačija", poručio je nekadašnji reprezentativac Italije za beINSPORTS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi