Zappacosta pogodio, a svi se smiju Mosesu
Foto: EPA

Veselo na klupi Chelseaja

Zappacosta pogodio, a svi se smiju Mosesu

Davide Zappacosta je sinoć postigao sjajan prvijenac u dresu Chelseaja u visokoj pobjedi svoje ekipe nad Qarabagom rezultatom 6:0. A jedan od rijetkih na Stamford Bridgeu koji možda i nije bio najsretniji zbog Zappacostinog gola je Victor Moses.

Italijanski desni bek Zappacosta je stigao na Stamford Bridge zadnjeg dana prelaznog roka. On je u Chelsea stigao iz Torina za 23 miliona eura, a u svom debiju je sinoć postigao sjajan gol iz neočekivane pozicije. Ipak, nakon utakmice je otkriveno da Italijan nije želio šutati na gol, već da je imao namjeru centrirati loptu, ali je ona, uz malo sreće, završila iza leđa našeg Ibrahima Šehića.

Ono što je zanimljivo jeste da su odmah nakon Zappacostinog gola počele šale na račun Victora Mosesa koji je utakmicu gledao s klupe za rezervne igrače.

Naime, Moses, koji je sjajno igrao prošle sezone, i Zappacosta igraju na istoj strani, pa su Nigerijca saigrači i stručni štab odlučili "zezati" da bi mogao izgubiti svoje mjesto u prvom timu londonskih Plavaca nakon odlične ofanzivne izvedbe novog pojačanja.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi