"Zar je normalno da sudac psuje majku mom saigraču?"

Fudbaler Rijeke otvorio dušu

"Zar je normalno da sudac psuje majku mom saigraču?"

Pretprošlog vikenda je na Maksimiru odigran derbi meč Dinama i Rijeke (1:1) koji je obilježilo, prema mišljenju mnogih, tendenciozno suđenje u korist Dinama, pa se strasti još uvijek nisu smirile.

Jedan od onih koji su odlučili javno progovoriti o tome je veznjak Franko Andrijašević, koji je ispričao vrlo zanimljivu priču.

"Nije normalno da sudac Vučemilović na derbiju psuje majku mom saigraču Ristovskom i pri tome mu pokaže žuti karton za prekršaj od prije pet ili deset minuta. Rile je dobar momak pa zato ne želi javno pričati o tome, ali meni je neshvatljivo da se dešavaju takve stvari. Samo ga je pitao hoće li suditi kraj jer je istekla nadoknada", rekao je Andrijašević, koji je priznao da misli da suci u Hrvatskoj polako počinju krojiti sudbinu Rijeke:

"Do prije dva, tri kola smo bili najkorektnija ekipa u ligi po broju faulova i kartona, a igrali smo jednako agresivno kao i sada. Odjednom nam se sude brojni prekršaju, pokazuju žuti i crveni kartoni... Teško je igrati u takvim okolnostima. Neki kartoni koji nam se dijele su smiješni, a tužno je što smo nekako znali da će prije ili kasnije doći do ovoga. A, znamo i zbog čega je to tako".

Rijeka se nakon 18 kola nalazi na prvom mjestu HNL-a sa 46 bodova, šest više od drugoplasiranog Dinama. Zanimljivo je istaći da tim Matjaža Keka u dosadašnjem dijelu prvenstva nije doživio niti jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije