Zaragoza u derbiju začelja savladala Mallorcu

'Fenjer' pripada Mallorci

Zaragoza u derbiju začelja savladala Mallorcu

Završen je i posljednji današnji susret španske Primere. Snage su odmjerile dvije najlošije ekipe u ligi - Zaragoza i Mallorca, a domaći su pobjedom (3:2), 'fenjer' predali otočkoj ekipi.

Utakmica je počela mnogo bolje za goste koji su do vodstva došli u 12. minuti susreta. Asistirao je Dos Santos, a Hemed je pogodio za 0:1.

 

Taj rezultat se nije mijenjao do 29. minute kada Montanes pogađa za izjednačenje na asistenciju Rodrigueza.

 

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku domaći dolaze do prednosti. Asistent je ponovo bio Rodriguez, a strijelac je ovoga puta bio Postiga.

 

Sedam minuta prije kraja susreta, Mallorca uspijeva da poravna rezultat na 2:2 preko Arizmendija i u tim trenucima je djelovalo kao da će bodovi biti podijeljeni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ipak, u 88. minuti Rochina na asistenciju Bienvenua postavlja konačnih 3:2. 









Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.