Zašto je Bilić promijenio poziciju Chicharitu?

Nikom nije jasno

Zašto je Bilić promijenio poziciju Chicharitu?

Piše: V. Vukmirović
Fudbaler West Hama Javier Hernandez Chicharito sinoć je zaigrao na sasvim novoj poziciji u susretu sa Huddersfieldom (2:0).

Menadžer West Hama Slaven Bilić je Chicharitu namijenio ulogu lijevog krila, dok je u samom vrhu napada zaigrao Andy Carroll, a Meksikanac se nije dobro snašao i izmijenjen je u 64. minuti.

Odluka hrvatskog trenera da promijeni poziciju Chicharitu naišla je negodovanje navijača West Hama, koji ne razumiju zašto je Bilić udaljio od gola čovjeka koji ima nevjerovatan osjećaj za gol.

Chicharito se u karijeri nadavao golova u Unitedu, Realu i Leverkusenu, ali većinu njih je postigao iz male udaljenosti. Omaleni Meksikanac je po pravilu uvijek bio najbliži protivničkom golu, jer se najbolje snalazio baš u situacijama kada bi se našao u petercu. 

Sve u svemu, Bilićev eksperiment se nije pokazao uspješnim i vjerovatno više neće pokušavati sa Chicharitom na krilu, posebno nakon brojnih komentara navijača West Hama na Twitteru koji su doslovno bili u nevjerici.

Javier Hernandez je u ovoj sezoni postigao dva gola za West Ham i to u duelu sa Southamptonom (2:3), a njegov klub je sinoć ostvario prvu pobjedu u sezoni i pobjegao sa dna tabele.


Engleska liga