Zašto Mbappe ne igra? Trener Monaca ima zanimljiv odgovor
Foto: EPA

Žele ga zaštititi

Zašto Mbappe ne igra? Trener Monaca ima zanimljiv odgovor

E. Škorić

Kylian Mbappe neće večeras igrati u meču trećeg kola francuske lige protiv Metza.

Kako je objavio L'Equipe, Mbappe je sve bliže PSG-u, koji planira da ga kupi za rekordan iznos. U Monacu stoga kažnjavaju 18-godišnjeg francuskog napadača.

Trener Leonard Jardim ga je držao na klupi protiv Dijona, a sada Mbappe nije ni među 18, što svakako govori da nešto nije u redu i da priče o prelasku u PSG nisu tek špekulacije.

U Monacu pak tvrde da nisu kaznili Mbappea i da ga na ovaj način žele zaštititi.

"Nikada ne kažnjavamo naše igrače. Bolje je reći da ih štitimo. Naša odgovornost je zaštiti 18-godišnjaka oko kojeg se dešava toliko stvari", rekao je trener Monaca, pa je dodao:

"Kylian nije na 100 posto. Nije u najboljoj formi, ali to se i očekuje od mladog igrača. I vi novinari bi teško tipkali kada bi vam drugi medij ponudio 15 puta veću platu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je briljirao prošle sezone u dresu  Monaca s kojim je osvojio naslov, a ako pređe kod Neymara i Cavanija u Pariz, mogao bi to postati Dream Team. Stoga je i opravdan određeni strah kod ljudi u Monacu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi