Zato je poseban: Mourinho ima uslove za novi ugovor
Foto: EPA

Planira da ostane na Old Traffordu

Zato je poseban: Mourinho ima uslove za novi ugovor

E. Škorić

Menadžer Manchester Uniteda ima uslov prema kojem bi pristao na potpisivanje novog ugovora.

Mourinho na Old Traffordu godišnje zarađuje 12 miliona funti i među najplaćenijim je trenerima u Evropi, ali Portugalac smatra da zaslužuje više i ima uslov za vlasnike kluba ukoliko žele da ostane.

Navodno, Mourinho se nada da će novim ugovorom umjesto dosadašnjih 12 zarađivati 15 miliona funti, a o tome će brigu voditi njegov sunarodnjak i agent Jorge Mendes, koji planira pred Novu godinu sjesti sa izvršnim potpredsjednikom Uniteda Ed Woodwardom.

U prvoj sezoni u Manchesteru Mourinho je osvojio Liga kup, Evorpsku ligu i tako vratio klub u Ligu prvaka, a u ovoj sezoni Crveni vragovi bore se za naslov u Engleskoj i igrat će nokaut fazu Lige prvaka.

Mourinho želi veću platu, ali je razuman i zna da i on mora nešto da ponudi klubu, a uslov je da bude u prva tri tima Premier lige i da napravi prodor barem do četvrtfinala LP.

Uz sve, Mou je svjestan da je samim dolaskom povećao Unitedove prihode pa je prošle godine klub zaradio čak 80,2 miliona funti. Teško da će vodstvo kluba odbiti Mourinha, vjerovatno će mu se izaći u susret i povećati plata, posebno ako Posebni nastavi da drži klub u vrhu.

On se povezivao s bogatim PSG-om, ali ohrabrio je Unitedove navijače izjavom kako je sretan u Manchesteru. 

"Volim svoje dečke i sretan sam tu. Pokušavate da stvorite neku priču od mojih riječi nakon poraza od Huddersfielda, ali tu nema priče. Nisam govorio s Herrerom? Pa to je vrsta igrača koje moram odgurnuti od sebe jer stalno žele da razgovaraju! Ne znam gdje iskopaju takve priče. Sretan sam, a to je samo bila jedna teška nedjelja. Sada je sve super", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši trener Porta, Chelseaja, Intera i Real Madrida ne namjerava biti kratkoročno rješenje Uniteda, navodno je došao da ispiše dio klupske historije, a hoće li uspjeti u tome - vidjet ćemo.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi