Zavirite u carstvo braće Mamić: Vile, jahta, stanovi...

Oni vedre i oblače Maksimirom

Zavirite u carstvo braće Mamić: Vile, jahta, stanovi...

Istražitelje u Hrvatskoj posljednjih dana zanima odakle novac za vile i stanove vrijedne miliona eura koje imaju Mamićevi u svom vlasništvu.

"Nemam ništa osim kuće i poslovnog prostora", branio se Zdravko Mamić kad su ga mediji prozivali da je bogatiji nego što se prikazuje. 

Debeli zid čuva Zdravkovu vilu na Tuškancu 52, u elitnom dijelu Zagreba. Kupio je manju kuću, a onda napravio luksuznu vilu koju su stručnjaci prije nekoliko godina procijenili na 3,5 milijuna eura. Služila mu je kao zalog za kredite.

Prije više od mjesec dana Mamićevi su “podebljali” svoj nekretninski fond. Zdravkova supruga Marina je postala vlasnica dva luksuzna stana u samom centru Zagreba - u Cvjetnom prolazu Tomislava Horvatinčića. Navodno, Marina Mamić je stan od 96,9 kvadrata s dodatnih 64 kvadrata vrta platila 884.315 eura, a za drugi stan od 70,7 kvadrata je izdvojila 368.000 eura. 

Posebno sumnjivo je to što je Marina inače domaćica i nikad nije imala tvrtku od koje bi mogla toliko zaraditi. 

Braća Mamić, Zoran i Zdravko, osim u nogomet, ulagali su posljednjih desetak godina i u građevinu. No, većina njihovih tvrtki je danas ugašena ili su im računi u blokadi, a svima je zajedničko da poslovne godine završavaju u minusima i s gubicima na računima.

Zoran je ipak sebi uspio sagraditi velebnu vilu iz koje ima cijeli Zagreb kao “na dlanu”. Kuća u koju su ušli istražitelji ima vanjski bazen, nogometni teren i podzemnu garažu. Kao i brat, gradio je više nego što je prvotno dopušteno, ali prije godinu dana sve je legalizirao.

Vrijedi istaći da stariji Zdravko često mijenja i jahte. Zadnja je Ferretti 590 koja vrijedi oko milijun i po eura, a kupljena je preko sinove tvrtke. (Fotografije u vlasništvu Pixella)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.