Završen prvi stadion za Svjetsko prvenstvo u Kataru
Foto: EPA

Posjeduje revolucionarni rashladni sistem

Završen prvi stadion za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Više od pet godina prije početka Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, iz komiteta zaduženog za organizovanje ovog takmičenja su saopštili da su već završeni radovi na jednom od stadiona na kojem će se 2022. godine igrati utakmice Mundijala.

Na Međunarodnom stadionu Khalifa su završeni opsežni radovi na renoviranju ovog zdanja čiji je kapacitet oko 40.000 sjedećih mjesta.

Između ostalog, na stadionu je postavljen i revolucionarni rashladni sistem koji su organizatori i obećali kada su podnosili kandidaturu za organizovanje Mundijala.

Ovaj sistem će u svakom trenutku održavati temperaturu terena na, ugodnih, 26 stepeni Celzijusa, dok bi na tribinama temperatura trebala iznositi od 24 do 26 stepeni.

"Kako smo i obećali prilikom naše kandidature , naš inovativni stadion će pružiti neviđeno iskustvo igračima i navijačima", oglasili su se organizatori.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi