Završena najljepša priča kvalifikacija: Sirija ne ide na SP
Foto: EPA

Australija nakon produžetaka ide dalje

Završena najljepša priča kvalifikacija: Sirija ne ide na SP

E. Čaušević

Reprezentacija Australije plasirala se u finalni dio baraža za Svjetsko prvenstvo nakon što su danas na domaćem terenu teže od očekivanog savladali Siriju sa 2:1.

U prvoj utakmici koja se igrala prije nekoliko dana nije bilo pobjednik (1:1), ali su svi vjerovali da će Australija pred domaćim navijačima rutinski doći do narednog kruga Međutim, reprezentacija Sirije se nije željela tako lako predati i uspjela je doći čak do produžetaka, ali nisu imali dovoljno sreće.

Sirija je odlično otvorila utakmicu i već u šestoj minuti je šokirala Australiji golom za 0:1 kojeg je postigao Al Soma. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Australija je izjednačila na 1:1 kada je mrežu Sirije zatresao 37-godišnji Tim Cahill.

U nastavku utakmice Australija je imala potpunu incijativu, no Sirija se odlično branila. Domaći su imali nekoliko šansi, ali na kraju se otišlo u produžetke. Sirija je izdržala prvi produžetak iako je ostala s igračem manje kada je pocrvenio Al Mawas.

Ipak, na otvaranju drugog produžetka Australija je slomila otpor Sirije kada je ponovo na scenu stupio iskusni Cahill koji je pogodio za konačnih 2:1 i tako odveo svoj tim u finalni dio baraža gdje će igrati protiv Paname, Hondurasa ili SAD-a. S druge strane, igračima Sirije ostaje veliki žal jer su bili veoma blizu da dođu do penala, ali ih je sreća napustila i ovaj put.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Baraž za SP, revanš:

Australija - Sirija 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi