Završeno prvenstvo i u Francuskoj

Ligue 1

Završeno prvenstvo i u Francuskoj

E. Škorić
Teme:

U subotu navečer su odigrane sve utakmice posljednjeg, 38. kola francuske Ligue 1.

PSG je ranije obezbijedio naslov prvaka, a pred svojim je navijačima u posljednjem susretu slavio sa 3:2 protiv Reimsa. Cavani je psotigao dva, Rabiot jedan gol. Mandi i Kyei bili su strijelci za goste.

Parižani su na kraju osvojili 83 boda, osam više od Lyona, koji je s 1:0 slavio u Rennesu. Jedini gol za Lavove postigao je N’Jie u 86. minuti.

U Ligu prvaka će pored PSG-a i Lyona i Monaco, koji je večeras u Lorientu slavio s 1:0, ali Kneževi moraju igrati dodatne kvalifiakcije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Marseille i Saint-Etienne predstavljat će Francusku u Evropskoj ligi. Marseille je na Veledromeu s 3:0 deklasirao Bastiju, dok je St. Etienne s 2:1 bio bolji od Guingampa.

Iz lige su ispali Evian, Metz i Lens, ali i to je od ranije bilo poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.