Zazin otac za sve okrivio Bilića
Foto: EPA

Simeone nije uspio u Engleskoj

Zazin otac za sve okrivio Bilića

Na početku prošle sezone Simone Zaza doveden je kao veliko pojačanje u West Ham. 

Čekićari su u cilju da poboljšaju realizaciju dovelu Zazu (26) na posudbu iz Juventusa, međutim polusezona provedena u klubu za italijanskog napadača je bila za zaborav. U šest mjeseci nije postigao niti jedan gol za West Ham.

Zazin otac Antonio, koji se ujedno i brine o njegovoj karijeri, danas ističe kako je odlazak u Englesku bio velika pogreška. 

"Pogriješili smo. Simone je tada bio i dalje zabrinut zbog penala koji je promašio na Evropskom prvenstvu protiv Njemačke i nije se uspio prilagoditi u Engleskoj", kazao je Antonio, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On tamo nije bio sretan zbog lošeg vremena i formacije svog bivšeg trenera Slavena Bilića." 

Zaza je kišni London zamijenio sa sunčanom Španijom, što je prema riječima Antonija najbolja odluka ikad za njegovog sina. Noseći dres Valencije igra preporođeno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi