Zdravko Mamić: Ovo je hrvatska nogometna oluja
Foto: EPA

Nakon velikog uspjeha hrvatskih klubova u Evropi

Zdravko Mamić: Ovo je hrvatska nogometna oluja

Svi hrvatski klubovi koji su se kroz HNL izborili za nastup u pretkolima evropskih takmičenja uspjeli su doći do play-off runde kvalifikacija. A nakon velikog uspjeha Rijeke, Dinama, Osijeka i Hajduka oglasio se i nekadašnji prvi čovjek Dinama, kontroverzni Zdravko Mamić.

Naime, Dinamo, Hajduk i Osijek će igrati play-off za grupnu fazu Lige Evrope, dok će Rijeka igrati play-off za Ligu prvaka.

Na svom putu do ove faze kvalifikacija hrvatski klubovi su napravili nekoliko senzacionalnih poduhvata. Rijeka je izbacila Salzburg, Osijek Luzern i veliki PSV, Hajduk Levski i Brondby, dok je Dinamo bio bolji od norveškog Odda.

Ubrzo nakon što su sve hrvatske ekipe potvrdile plasman u narednu fazu kvalifikacija, na svom Facebook profilu oglasio se i Zdravko Mamić.

"3.8.2017. bit će upisan zlatnim slovima u povijest hrvatskog nogometa! Četiri hrvatska nogometna kluba izborila su Playoff evropskih natjecanja i pokazali su da hrvatski nogomet nije močvara nego hrvatska nogometna oluja koja je "poharala" Evropu! Od srca čestitam Dinamu, Rijeci, Osijeku i Hajduku, a sada odoh u dugu norvešku noć proslaviti ovaj povijesni uspjeh! Živjela Hrvatska!", napisao je Mamić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi